Koplampen laten polijsten

Benieuwd hoe wij uw koplampen weer helder krijgen?

Koplamp laten polijsten

Heldere koplampen zijn essentieel voor uw veiligheid. Helaas worden uw koplampen na een aantal jaar dof waardoor een diffuus lichtbeeld ontstaat. Naast dit troebele koplampbeeld ziet een auto er met heldere koplampglazen er ook een stuk knapper uit. Voor de apk zijn heldere koplampen verplicht en vaak wordt door de garage een nieuwe koplamp unit aangeraden. Gelukkig is er een andere manier om uw koplampen weer helder te krijgen; koplampen polijsten.

Zo werkt uw koplampglas:

Uw koplampglas moet wettelijk helder zijn het lichtbeeld van uw koplampen mag niet verstoord worden door krassen, scheuren of barsten in uw koplamp. Als uw koplampen dof zijn wordt het lichtbeeld wazig, dit is hinderlijk voor medeweggebruikers maar zorgt er ook voor dat u in het donker slechter kunt zien. Heldere koplampen zijn dus voor de APK, medeweggebruikers en uw eigen veiligheid van belang. 

Zo werkt polijsten:

Bij het polijsten van koplampen wordt de koplamp eerst in meerdere stadia geschuurd, het schuren gaat van een grove korrel naar een fijne korrel tot de koplamp helemaal krasvrij is. Na het schuren van de koplamp wordt de koplamp met speciale koplamp polijst apparatuur afgemaakt. De glans komt in deze stap terug in het koplampglas. Om uw koplampen weersbestendiger te maken wordt na het polijsten een coating aangebracht om aanslag en viezigheid te voorkomen. De levensduur van het koplampglas wordt hier mee aanzienlijk verbeterd.

IMG_1683

Onze werkplaats:

Onze ruime werkplaats in Leiden bied voldoende ruimte voor het polijsten van uw koplampen. Er is plek voor alle soorten voertuigen en wij beschikken over professionele apparatuur zodat wij de beste kwaliteit kunnen leveren. Omdat wij geen onderdeel zijn van een groot concern kunnen wij scherpe tarieven hanteren. Wij hebben meerdere certificeringen van verschillende fabrikanten en blijven onze kennis bij houden.

Gratis consult

Bent u benieuwd wat wij voor uw auto kunnen doen? Kom langs dan kunnen wij u gratis adviseren. Wilt u uw koplampen laten polijsten? de kosten zijn 25 euro per koplamp. Een afspraak kunt u maken via het Contactformulier

Al overtuigd en direct reserveren?